Utazz bátran, vágj bele!

Utazz bátran, vágj bele!

Így változtak a poggyász szabályok november 1-jétől

2018. november 01. - Zooltán

poggyasz.jpg

A hazai két legnagyobb fapados ismét megváltoztatta a poggyász szabályzatát. Érdemes átnézni őket indulás előtt, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés a repülőtéren. Gyorsan megjegyzem, aki figyelmesen elolvassa a beszállókártyáját, annak nincs mitől tartania.

Wizz Air

 

Az eddigi 55 × 40 × 23 cm-es és 10 kg-os kis kézipoggyász helyett november 1-től legfeljebb 40 × 30 × 20 cm-es vihető fel igyenesen. Ez gyakorlatilag megfelel egy klasszikus hátizsáknak.

wizzpoggyasz.jpg

A WIZZ Priority szolgáltatást megvásároló utasok továbbá egy darab, legfeljebb 55 × 40 × 23 cm méretű, nagyobb kézipoggyászt is felvihetnek az utastérbe. Ennek díja járatonként változó, 1 650 ​Ft​ – ‎5 000 ​Ft​.

A Wizz Air egy új, 10 kg tömegű feladott poggyászt is bevezet a már meglévő 20 és 32 kg-os lehetőségek mellett. Ennek díja járatonként változó, ‎2 350 ​Ft​ – ‎4 000 ​Ft​. Legfeljebb egy darab adható fel utasonként.

További információ a Wizz Air honlapján: https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/utazasi-informaciok/poggyasz#/

 

Ryanair

 

Az ír fapados gépeire maximum 40 x 20 x 25 cm nagyságú táska vihető fel ingyenesen a fedélzetre.

ryanairpoggyasz.png

Elsőbbségi beszállást vásárolva itt is kapunk lehetőséget egy másik poggyász felvitelére, amely legfeljebb 10 kg-os lehet, mérete pedig 55 x 40 x 20 cm. Ez 1999 Ft-tól érhető el. A weboldalukon megjegyzik: "Az Elsőbbségi Beszállás 2 Kézipoggyásszal opció csak korlátozott számban érhető el és gyorsan elfogyhat, ebben az esetben a másik lehetőség a 10 kg-os Feladott Poggyász".

A Ryanair új, feladott, maximum 10 kg-os bőrönd 2599 Ft-tól igényelhető. Ennek mérete 55 x 40 x 20 cm lehet.

További információ a Ryanair honlapján: https://www.ryanair.com/hu/hu/hasznos-informacio/sugo/gyik/poggyasz

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzbatranvagjbele.blog.hu/api/trackback/id/tr9014338167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása