Utazz bátran, vágj bele!

Utazz bátran, vágj bele!

Így működik a WIZZ Discount Club (WDC)

Utanként és fejenként 2900 Ft kedvezmény. Vagy nem!

2018. szeptember 13. - Zooltán

 wizzfoto.jpg

Tagságival olcsóbb - találkozhattál már ezzel a kijelentéssel, amikor Wizzair repjegyet ajánlottak. Nézzük, mit is jelent ez pontosan.

A Wizzairnél lehetőség van Discount Club (WDC) tagságot váltani a repülőjegy vásárlás folyamán. Ennek megléte minimum 2900 Ft kedvezmény ad a legalább 5990 Ft értékű viteldíjakból, illetve 1450 Ft kedvezményt biztosít a poggyászdíjakból.
Kétféle tagság közül választhatunk. A Standard esetén a klubtag egy útitársat választhat maga mellé, a Csoportos pedig ötöt. Fontos, hogy csak akkor kapjuk meg a kedvezményes árakat, ha a klubtag is szerepel a foglalásban. (Az nem gond, ha nem utazik el, a jegyet azonban mindenképp meg kell venni a klubtagnak).
A Standard tagság 9990 forintba kerül, a Csoportosnak 19990 forint az éves díja a poszt írásakor, 2018-ban.

Kinek éri meg a Discount Club tagság?

A Standard tagság kettő fő oda-vissza utazása esetén már visszahozza az árát, amennyiben a normál ár legalább 5990 Ft. Csoportos esetében négy főnél számolhatunk ezzel. Nézzük ezt a gyakorlatban.

Példa foglalás, plusz csomagok és szolgáltatások nélkül.

Budapest - London Luton, oda 2018 október 25., 6 óra, vissza: október 26., 15 óra.
Ennek a normál ára 28690 + 16890 Ft x 2 fő = 91160 Ft.

wizzfoglalas1.png

A Discount Club tagságot a foglalás során adhatjuk hozzá. Kettő fő foglalása esetén ennek éves díja tehát 9990 Ft. Ha rákattintunk a WIZZ Discount viteldíjakra, máris látszik a kedvezmény mértéke. Így a jegyek össz értéke 79560 Ft, ami 11600 Ft megtakarítást jelent. Ahhoz, hogy ezt megkapjuk, el kell fogadni a WIZZ Discount Club feltételeit, valamint az Adatvédelmi szabályzatot, ezt követően kattinthatunk a Standard tagság vásárlása gombra.

wizzfoglalas2.png

Ekkor az éves tagsági díj már hozzá is került a jegyárhoz, ami 89550 forintra változik, így kedvezőbb, mint a normál ár. Tagság esetén bejelentkezés után már a kedvezményes árat mutatja az oldal alapból, vagyis a következő hasonló utazás alkalmával megspórolunk minimum 11600 forintot.

wizzfoglalas3.png

A Tovább gombra kattintva folytathatjuk a foglalást.

Csoportos tagság esetén négy fő oda-vissza foglalása esetén nyerünk a tagsággal (4x2900 Ft kedvezmény=23600 Ft, ami már visszahozza a 19900 Ft éves díjat).

Mi történik, ha a normál ár nem éri el az 5990 Ft-ot?

Nézzünk példának egy egynapos kirándulást Milánóba 2018. november 28-án. Reggel oda, este vissza.

Ekkor a normál ár oda 4590 Ft, vissza 4590 Ft, szorozva 2 fővel az összesen 18360 Ft.

wizzfoglalas4.png

A WIZZ Discount ár összesen 11960 Ft. Látszik, hogy az elérhető kedvezmény mértéke 6400 Ft, vagyis ha még nincs tagságink és most adjuk hozzá a 2 főre érvényes Standardot, akkor a végleges ár 21950 Ft lesz, vagyis magasabb, mint a normál ár. Ha nem tervezünk a Wizzel repülni a következő egy évben, akkor ebben az esetben nem éri meg a tagság, azonban, ha még egyszer is repülünk, akkor már visszahozza az árát.


wizzfoglalas5.png

WDC további előnyök

A kedvezőbb repülőjegy árak mellett jár még 1450 Ft kedvezmény az internetes vásárolt poggyászokra, illetve a rendszeresen visszatérő 20 százalékos kedvezményes napokat is a WDC tagsággal rendelkezőknek biztosítják először (másnap pedig rendszerint mindenkinek).

Összefoglalva

Az esetek többségében megéri már az első páros utazás alkalmával igényelni a WDC tagságot, amennyiben a normál ár meghaladja az 5990 Ft-ot, vagy éves szinten többször utazunk.

Kaphatok nagyobb kedvezményt is?

Egyes esetekben a megadott minimum 2900 Ft-nál is nagyobb kedvezményt biztosít a normál árakra a WDC, de érdemes odafigyelni, mert a kiegészítő szolgáltatásokat tartalmazó WIZZ GO és WIZZ PLUS jegyek esetében azonban ez az összeg akár kevesebb is lehet, ahogy az a fenti, milánói példánál is látszik.

Itt például egy közeli induláskor a magasabb áraknál nagyobb kedvezményt is biztosít a WDC.

wizzfoglalas7.png

 A WIZZ oldalán így néz ki a hivatalos szabályzat:

wizzfoglalas0.png

 
(A feltüntetett árakat 2018. szeptember 12-én rögzítettem.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzbatranvagjbele.blog.hu/api/trackback/id/tr7314237469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása