Utazz bátran, vágj bele!

Utazz bátran, vágj bele!

A nyári csúcsidőben sem kell lemondanunk az olcsó repülőjegyekről

2018. május 05. - Zooltán

img_20180328_122824.jpg

A célpont kiválasztása azonban némi kompromisszumot kíván, de így is tartalmas nyaralást hozhatunk össze.

A tapasztalatom szerint 1,5-2 hónappal indulás előtt a legkedvezőbbek a jegyárak egy adott célpontra, így megnéztem, milyen áron lehet kivitelezni egy európai repülős utazást a nyár közepére. A legdrágább útvonalakra egyes időpontokra kis mértékben csökkenhet a jegy ára, de a felkapott szigetekre már nehéz lesz 40 ezer forint alatt közvetlen retúr repülőjegyet találni Budapestről. Ha kicsit rugalmasabbak vagyunk ez az ár jelentősen csökkenthető.

A legolcsóbb lehetőségek Budapestről

A balkáni útvonalakra gond nélkül foglalhatunk Wizz club tagsággal 6 ezer forint körüli retúr repjegyet júliusra, tagsági nélkül 9 ezerért. Annak ellenére, hogy Szkopje, Prishtina és Szarajevó nem épp a turizmusukról híresek, néhány napos kikapcsolódásra tökéletesek, ráadásul a szállás árak is barátságosak. A szűrőnél bátran használjuk a három csillagos, reggelis, wellness lehetőségeket és még így is belefuthatunk 15 ezer alatti szobaárakba a nyár közepén, közel a belvároshoz.

A következő terület, ahova még ilyenkor is olcsó a repülőjegy, Németország, ezen belül Nürnberg (Ryanair) és Berlin (Wizz). Előbbi oda-vissza jegy akár 6 ezer forintból is kihozható, de utóbbi esetében is 10 ezer alatt maradhatunk. A német fővárosban a balkánhoz képest macerásabb jó áras szállást találni, itt inkább az ár/értéket tartsuk szem előtt, hiszen 20 ezer alatt kaphatunk négycsillagos belvárosi szobát is, miközben a külvárosban alig olcsóbbak a kevesebb csillagos szállások. Ha kevesebből szeretnénk kihozni és barátkoznánk is a helyiekkel, akkor jó választás lehet az Airbnb, itt 10 ezer alatt kaphatunk szobát.

A 10 ezer forint alatti jegyár kategóriában meg kell még említeni Milánót. Bőven akad Wizz Discount Club jegy ennyiért egy, illetve több napra is. A városba 14 euró a retúr buszjegy ára (vagy Malpensa Express vonattal is mehetünk, kicsit többért, 20 euró a retúr), de érdemes lehet elindulni északra, a Comói-tó felé. Ehhez szálljunk vonatra a reptéren Milánó felé, Soronnónál pedig szálljunk át a Como felé tartó vonatra. Jegyek előre megvásárolhatók a helyi MÁV-nál

10-15 ezer forintos retúr jegy kategóriában már olyan városok is előkerülnek a május 5-i keresésem alapján, mint Prága és Róma, itt azonban nagy bőségre ne számítsunk a lehetőségek területén, kicsivel 15 ezer felett azonban már válogathatunk is az időpontok között.

Irány a tenger

A Földközi-tenger partvidéke szekcióban egyértelműen Velence a legolcsóbb, ide jelenleg 20 ezer forinttól kezdődnek a retúr repjegyárak. A Ryanair gépei Trevisoba érkeznek, innen még helyi tömegközlekedéssel el kell jutni Velencébe. Ennek egyik módja busszal a vasútállomásig és onnan Velencébe, 1,3, illetve 3,45 euróért, de természetesen van közvetlen "Express Bus" is 12 euróért. A szállás azonban baromi drága, jobban jövünk ki, ha nem a szigeten, hanem a szárazföldön, Mestreben szállunk meg.

25 ezer forintig Tesszaloniki és Athén érhető még el a parton, 30 ezer fölött pedig már megtaláljuk Barcelonát is.

A szigetekre már nehezebb lesz jó áras repülőjegyeket találni. A közvetlen járatok kb. 40 ezer forintnál kezdődnek (Catania, Paphos, Larnaca, esetleg Ibiza, Málta), a többit el is felejthetjük. Jobb árat akkor érünk el, ha bevállalunk egy átszállást. Ez már némi rutint igényel és ajánlatos legalább 3 óra átszállási időt hagyni, esetleg 1-2 napot eltölteni az átszállásra használt városban.

Indulás Bécsből

A nyaralójáratok területén hatalmas az árharc idén Bécsből, így aki teheti, inkább innen induljon. 15 ezer alatt találunk Wizz Club áras retúr jegyet Malagára júliusban 15 ezer alatt, vagy a hamarosan induló, Ryanairhez közeli Laudamotion oldalán is érdemes körülnézni annak, aki lemaradt a néhány héttel ezelőtti szemtelenül alacsony árakról. Még most is elérhetők remek ajánlatok, a hazai induláshoz képest mindenképp, például Mallorcara 20 ezer alatt.

Te merre veszed az irányt idén nyáron?

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzbatranvagjbele.blog.hu/api/trackback/id/tr7913893576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása